22-річний британський доброволець загинув під час бойових дій в Україні

Громадянин Великобританії Сем Ньюї загинув 30 серпня в бойових діях на сході України. Про це повідомив його брат Ден Ньюї, віддаючи йому данину пам’яті, назвавши його «винятковою людиною та хорошим солдатом».

«Я не можу передати словами, наскільки я розбитий», — написав Ден. «Я також не можу підкреслити, як я пишаюся своїм молодшим братом».

Сем, який раніше не мав військового досвіду, був членом групи міжнародних волонтерів, відомих як Темні ангели, які виїхали в Україну на початку російського вторгнення, і воював на кількох фронтах під час своєї служби в зруйнованій війною країні.

Після вивчення психології в Бірмінгемському університеті Сем прийняв рішення поїхати воювати в Україну, коли люди Володимира Путіна рушили на країну в лютому 2022 року.

Віддаючи належне своєму братові, Ден написав: «Йому щойно виповнився 21 рік, коли він вирішив відповісти на заклик і поїхати в Україну, щоб дати відсіч російському імперіалізму.

«Сем, ти віддав життя за людей, яких ніколи не знав, і діяв мужньо, морально та з честю.

«Ти не тільки мій молодший брат, ти виняткова людина, хороший солдат і один із найсміливіших людей, яких я коли-небудь мав честь знати. Дуже дякую за те, що ти був частиною мого життя протягом цих 22 років. Я завжди люблю тебе, брат».

Коли було оголошено новину про його смерть, у соціальних мережах посипалися шани Сема, вітаючи його як «героя».

Друг сім’ї Деніел Берк раніше радив Сему навчатися на медика, перш ніж він записався битися в Україні. Він приєднався до Берка та його групи іноземних добровольців Темних Ангелів.

Пізніше група розпалася, а Сем вирушив на схід, щоб працювати з військовою розвідкою ГУР України.

Також зростають побоювання щодо Берка, який пропав безвісти в місті Запоріжжя на південному сході України, неподалік від лінії фронту поточного контрнаступу України.

Родина Берка побоюється, що колишній десантник також був убитий, оскільки його не бачили у своїй квартирі з початку серпня.

Крістіан ОЛІВЕР, Daily Mail

Опубліковано у Захист і підтримка України, Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.