Презентація фільму «Седнів таємничий. Кургани»

15 травня у приміщенні Чернігівського обласного історичного музею імені Василя Тарновського відбулося одразу дві яскраві події: презентація збірника матеріалів «Садиба родини Лизогубів» та презентація фільму «Седнів таємничий. Кургани».

Зустріч розпочав заступник директора музею Сергій Лаєвський. У вітальному слові він підкреслив незгасаючу та кипучу енергетику співробітників філії, які не перестають дивувати новими ідеями та креативними проектами. А також, подякував багаторічним друзям Садиби родини Лизогубів, які невпинно підтримують усі творчі проекти. Серед перших, як завжди, звучало Товариство «Чернігівське земляцтво».

Керівниця Садиби родини Лизогубів Тетяна Луговська, презентуючи наукову збірку, також висловила слова вдячності багатьом людям, які сприяли виданню, в тому числі й фінансово. Окремі слова подяки звучали на адресу молодіжного відділення Чернігівського земляцтва та Чернігівської районної ради.

Презентували фільм наукові співробітники Садиби родини Лизогубів, філії Чернігівського обласного історичного музею та керівники відділень Товариства «Чернігівське земляцтво»: Чернігівського – Андрій Курданов і молодіжного – Валерій Демченко.

Фільм демонструє історичні матеріали, спогади  чернігівських археологів та спелеологів, дослідження краєзнавців про сакральний і дивовижний Седнів.


У другій половині того ж дня
збірник матеріалів та фільм з циклу «Седнів таємничий» презентували у Седневі у родинному маєтку Лизогубів. На перегляд зібралося багато місцевих жителів та, що особливо приємно, молоді.

Переглянути стрічку можна на YouTube-каналі:

Переглянути відео-запис презентації збірника та нового фільму можна на сторінці «Седнів. Літопис» у мережі Facebook за посиланням:https://www.facebook.com/share/v/3yz4YkySMfE5QQPe/

Андрій КУРДАНОВ, Валерій ДЕМЧЕНКО

Фото Чернігівської районної ради

Опубліковано у На Чернігівщині | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.