Обговорили посилення підтримки України / They discussed strengthening support for Ukraine

Генеральний секретар Єнс Столтенберг зустрівся в штаб-квартирі НАТО з міністром закордонних справ Латвії пані Байбою Браже для обговорення посилення підтримки України і ходу підготовки до Вашингтонського саміту, що наближається.

Генеральний секретар Єнс Столтенберг привітав послідовну і потужну підтримку Латвією України. Говорячи про Вашингтонський саміт, Генеральний секретар сказав, що він очікує від лідерів країн Альянсу досягнення прогресу в забезпеченні подальшої довгострокової підтримки України, зміцнення здатності НАТО до стримування і оборони і поглиблення співробітництва з партнерами в усьому світі, в тому числі в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Генеральний секретар також привітав Латвію з нещодавньою 20-ю річницею вступу цієї країни до НАТО. Він високо оцінив зобов’язання, яке взяла на себе Латвія, збільшити оборонні видатки до 3% ВВП до 2027 року, і подякував пані міністру Браже за значні внески Латвії в Альянс, в тому числі за відправку військовослужбовців для участі в операціях і місіях НАТО в Косові і Іраку. Латвія також приймає в себе очолювану Канадою багатонаціональну бойову групу, базу для місії НАТО з патрулювання балтійського повітряного простору і Центр передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій.

Генеральний секретар Столтенберг і пані міністр Браже раніше разом працювали в штаб-квартирі НАТО, де із 2020 до 2023 року вона служила на посаді помічниці Генерального секретаря з громадської дипломатії.
———-
Secretary General Jens Stoltenberg met with Latvian Foreign Minister Baiba Braže at NATO Headquarters on Thursday (23 May 2024) to discuss stepping up support for Ukraine and preparations for the upcoming Washington Summit.

Mr Stoltenberg further welcomed Latvia’s consistent and robust support for Ukraine. Looking ahead to the Washington Summit, the Secretary General said he expects Allied leaders will make progress in securing further long-term support for Ukraine, bolstering NATO’s deterrence and defence posture, and deepening cooperation with partners around the world, including in the Indo-Pacific.

The Secretary General congratulated Latvia on the recent 20th anniversary of the country’s accession to NATO. He commended Latvia’s pledge to increase defence spending to 3% of GDP by 2027 and thanked Minister Braže for Latvia’s significant contributions to the Alliance, including sending troops to NATO operations and missions in Kosovo and Iraq. Latvia also hosts a Canadian-led multinational battlegroup, a base for NATO’s Baltic Air Policing Mission, and the NATO Strategic Communications Centre of Excellence.

Secretary General Stoltenberg and Minister Braže previously worked together at NATO Headquarters, where she served as Assistant Secretary General for Public Diplomacy from 2020 to 2023.

Генеральний штаб Збройних Сил України / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Опубліковано у Захист і підтримка України. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.