Для подальшого розвитку Менщини

Щойно повернувся з Ukraine Recovery Conference 2024 у Берліні #URC2024. Це була неймовірно важлива подія для, де я мав можливість представити інтереси нашої Менської громади на міжнародному рівні.

Захід зібрав більше 3000 учасників з усього світу — політичних лідерів, бізнесменів, громадських активістів, представників міжнародних організацій. За ці два дні я отримав можливість зустрітися з колегами, обмінятися досвідом та налагодити нові зв’язки з нинішніми та майбутніми партнерами. Враження просто незабутні!

Ключові теми URC 2024:

Майбутнє України як економічного локомотива ЄС.

Партнерство для зміцнення оборонної промисловості України.

Енергетична безпека та зелене відновлення.

Сприяння стійкості та соціальній інтеграції.

Навички для відновлення та інтеграції на ринку праці.

Психічне здоров’я, реабілітація та електронна система охорони здоров’я.

Інвестиції в інфраструктуру.

Сталий розвиток міст та енергоефективність.

Сильне місцеве самоврядування.

Підготовка України до вступу в ЄС;

Верховенство права та судова реформа.

Зелене відновлення та «Європейська зелена угода» для України.

Тож кількість тем конференції, які обговорювалися просто вражає і свідчить про бажання світової спільноти застосовувати вже зараз комплексний підхід до відновлення.

України та її перетворення на сучасну, демократичну, і ефективну державу, яка має потенціал стати важливим партнером у європейській інтеграції.

Особливо цінними для мене були зустрічі з представниками європейських країн, які вже мають значний досвід у розвитку місцевого самоврядування та реалізації відновлювальних і розвиткових проєктів. Ми обговорювали питання євроінтеграції та можливості для Менської громади адаптувати найкращі практики з країн Європи, а також розширення варіантів співпраці в усіх сферах життя.

Також мав можливість провести зустрічі з десятками представників міжнародних фінансових інституцій, які зацікавлені в підтримці проєктів відновлення та модернізації України. Наша команда буде активно готувати для них свої пропозиції щодо реалізації проектів відновлення та розвитку, і це насправді відкриває нам нові перспективи для сталого розвитку громади та регіону. Такими проектами, які вже напрацьовані нами і можуть зацікавити міжнародних партнерів є:
проекти із забезпечення безпеки цивільних мешканців;
модернізація або будівництво укриттів в закладах освіти, медицини та соціальної сфери;
перехід закладів комунальної сфери на «зелену» енергію;
проекти збереження навколишнього середовища;
енергоефективні реновації приміщень комунальної власності;
реконструкція очисних споруд;
оновлення автотранспортного парку;
створення центру підтримки сімʼї;
розбудова молодіжних просторів; створення Центру культурних послуг;
застосування безбарʼєрних підходів в усіх сферах життя;
створення центру підтримки бізнесу та налагодження якісної співпраці між бізнесом, владою та громадянським суспільством;
цифровізація в усіх сферах життя;
залучення потенційних інвесторів до індустріального парку «Менський».

Під час конференції ми також обговорювали важливі питання сталого розвитку, енергоефективності та соціального відновлення. Дізнався багато нового та корисного, що, впевнений, допоможе нам у плануванні майбутніх проєктів у Менській громаді.

URC 2024 у Берліні справді був чудовою можливістю для обміну досвідом, налагодження нових партнерських відносин та встановлення зв’язків із представниками з усього світу.

Впевнений, що саме у співпраці між міжнародними партнерами, всіма гілками влади та громадянським суспільством ми зможемо успішно відновити та модернізувати Україну.

Повернувся з неймовірним натхненням і готовністю з командою втілювати нові ідеї для відновлення та розвитку нашої громади!







Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО

Опубліковано у Захист і підтримка України | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.