Про нагальне / O naléhavých

Координація та спілкування важливі. І у зовнішній політиці ми подвоюємо, що ми здійснюємо нашу безпеку та економічні інтереси з максимально можливим ефектом.

Сьогодні ми домовились з найвищими конституційними посадовими особами, міністром оборони та міністром закордонних справ щодо ставлення Чехії на майбутньому саміті НАТО у Вашингтоні. Одним з головних моментів порядку денного саміту буде створення нової стратегії щодо Росії, оскільки її нинішня поведінка вимагає системної зміни підходу.

Заплановане поглиблення співпраці з IndoPacific Partners, Австралією, Новою Зеландією, Південною Кореєю та Японією відображає не лише спільні цінності, але й спільну відповідальність та глобальну безпеку.

Також важливим буде рівномірне ставлення до пакету підтримки для України, який надаватиме довгострокову допомогу країні, що атакується, та передбачуваний план постачання з боку країн-членів.
——-
Koordinace a komunikace je důležitá. A v zahraniční politice dvojnásob, abychom naše bezpečnostní ale i ekonomické zájmy naplňovali s co největším efektem.

S nejvyššími ústavními činiteli, ministryní obrany a ministrem zahraničních věcí jsme se dnes shodli na postojích Česka na nadcházejícím summitu NATO ve Washingtonu. Jedním z hlavních bodů agendy summitu bude vytvoření nové strategie vůči Rusku, protože jeho současné chování vyžaduje systémovou změnu přístupu.

Plánované prohloubení spolupráce s indopacifickými partnery, tedy Austrálií, Novým Zélandem, Jižní Koreou a Japonskem, je odrazem nejen společných sdílených hodnot, ale také sdílené odpovědnosti a globální bezpečnosti.

Důležitý bude i jednotný postoj k balíčku podpory pro Ukrajinu, který zajistí dlouhodobou pomoc pro napadenou zemi a předvídatelný plán zásobování od členských států.

Петро ПАВЕЛ / Pete PAVEL

Опубліковано у Захист і підтримка України, Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.