У Менській гімназії протестували сонячну гібридну електростанцію

Наприкінці минулого тижня Менську громаду з робочим візитом відвідали представники організації «Електрики без кордонів» та благодійного фонду «Фортечний». Вони ознайомилися, наскільки готова до роботи сонячна гібридна електростанція, встановлена на даху опорного закладу «Менська гімназія».

Дені Відьє (Denis Vigier) і Дідьє Іссен (Didier Issen) – технічні керівники проєкту «Гібридні рішення 2023», в рамках якого втановлюються гібридні установки на школи, лікарні та критичну інфраструктуру, а також операційний директор БФ «Фортечний» Максим Сидоров здійснили технічне приймання і тестування в різних режимах гібридної установки, що змонтована та запущена на даху опорного закладу «Менська гімназія».

Також фахівці провели тестування електростанції для проходження зими 2024 року.

За підсумками тестування визначили, що всі складові установки працюють справно, розповів Максим Сидоров. Додатково затвердили заміну пошкоджених градом панелей на нові. Також під час зустрічі обговорили потреби для наступних установок в Менській міській територіальній громаді.

Проєкт реалізується за участю БФ «Фортечний» та сприяння французької благодійної організації «Електрики без кордонів».

Юрій СТАЛЬНИЧЕНКО

Опубліковано у Захист і підтримка України, На Чернігівщині | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.