Земляцька скарбничка добрих справ

Триваюча війна, спекотне цьогорічне літо, проблеми з електропостачанням випробовують українців на міцність, незламність і чуйність, готовність надавати допомогу та підтримку тим, хто її потребує.

​Члени відділень ГО Товариство «Чернігівське земляцтво» багато роблять для допомоги і ЗСУ, і рідній прифронтовій Чернігівщині.

​Цього разу, 20 липня, голова Бобровицького відділення Андрій Пінчук, голова Валерій Демченко та члени молодіжного відділення Ольга Жадько, Світлана Татаренко, голова Семенівського відділення Сергій Марущенко, відповідальний секретар земляцтва Людмила Орішко з гуманітарною місією відвідали Старобасанську гімназію – школу-інтернат для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених, багатодітних та неблагополучних сімей.

​Майже з перших днів рашистського вторгнення селище Стара Басань на Бобровиччині потрапило в окупацію. В школі-інтернаті оселилися окупанти, а діти вимушені були жили у погребі.

​Це тривало майже місяць. Працівники школи зі сльозами на очах розповідали про ті страшні події. Але вони разом з дітьми мужньо витримали!

​З того часу пройшло більше двох років. Село відбудовується, люди продовжують жити і працювати.

​Щойно приїжджаєш до школи-інтернату відчувається сімейний затишок. Турбота педагогів і працівників про своїх вихованців, милує око доглянута територія, відремонтовані спальні кімнати, навчальні класи, їдальня та інші приміщення. Навіть у складних умовах сьогодення, за відсутності належного фінансування колектив закладу робить все можливе для своїх учнів.

​Члени молодіжного відділення вже не вперше відвідують цей заклад. Вони знайомі ще з довоєнних часів.

​Хоча цього разу не вдалося поспілкуватися з дітками, вони перебувають на відпочинку в оздоровчих таборах, та надана благодійна допомога порадує їх і згодиться у новому навчальному році.

​Голова Бобровицького відділення подарував школі такий необхідний бензиновий генератор. Одяг, іграшки, книги, солодощі зібрали та передали громадська організація «Юніхелп24», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, благодійний фонд «Фундація Фенікс», молодіжне, Козелецьке та Семенівське відділення, офіс Чернігівського земляцтва.

​Тож, нехай у наших дітей буде дійсно щасливе дитинство без повітряних тривог, вибухів та обстрілів. Нехай вони зростають під мирним небом вільної і незалежної України! Живемо, боремось, працюємо заради цього і продовжуємо робити наші добрі земляцькі справи!


Людмила ОРІШКО

Опубліковано у Заходи Ради земляцтва, У відділенях | Теґи: , , , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.