Дорогі земляки-чернігівці!
Просимо Вас взяти участь у спільному проекті земляцтв з відновлення стародавніх звичаїв української кухні, що ініціюється МГО «Івано-Франківське земляцтво»
Для кожного народу характерні свої традиційні танці, пісні, казки, одяг і звичайно ж кухня. Ми пропонуємо відтворити та згадати колоритні традиційні страви української кухні. Вони славляться своєю різноманітністю, адже формувалися завдяки своєму географічному розташуванню, кліматичних умов, а також під частковим впливом інших народів. Славнозвісний український борщ з салом, балабушки, бануш, вареники, вергуни, деруни, галушки, кисіль, ковбаса, млинці, пампушки, затірка, капусняк, квас і так далі… Продовжувати можна безкінечно, лише одні назви цих страв викликають шалений апетит.
Для кожної області, кожного краю нашої щедрої неньки-України характерні ті чи інші страви. Шановні земляки, долучайтеся до проекту та розкажіть про традиційні страви Чернігівщини. Найавтентичніші з них, будуть розміщені в кулінарному відеоблозі українця за походженням і поляка за народженням Марека Сіеранта, що будуть в доступі для перегляду на інтернет-сервісі YouTube та одному з українських телеканалів.
Контактна особа – Ганна Скрипка
телефони: (044) 206-87-12 (14)
e-mail: otporig@ukr.net
З повагою
Тетяна ЛІТОШКО, виконавчий директор Товариства «Чернігівське земляцтво» в місті Києві