Запрошення щодо долучення до проєкту

Вельмишановні земляки! 

Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського в місті Ніжині та столичне видавництво «TravelBooks» співпрацюють в напрямку вивчення історії та відродження давніх традицій українського мореплавства, подорожів і туризму та підготували до друку нове цікаве видання мандрівних записок видатного украı̈нського навколосвітнього мандрівника Юрія Лисянського.

Юрій Федорович Лисянський (1773–1837) – видатний уродженець Чернігівської землі, мореплавець, нащадок шляхетного козацького роду з Ніжина, належить до когорти видатних навігаторів, які долучилися до епохи географічних відкриттів та зробили вагомий внесок у формування сучасноı̈ науковоı̈ картини світу. Капітан Юрій Лисянський був першим украı̈нцем, котрий ще в 1795-му році зустрічався з першим президентом США Джорджем Вашингтоном. Він залишив не тільки цінний епістолярний спадок, цікаві мандрівні щоденники і документальні описи своı̈х подорожів, але й зібрав важливі з науковоı̈ точки зору етнографічні колекціı̈ та картографічні матеріали. Сьогодні на мапі світу на честь украı̈нського мандрівника-дослідника названо 14 географічних об’єктів, переважно в Сполучених Штатах Америки. Але, на жаль, в Украı̈ні ім’я мандрівника досі залишається маловідомим.

Ми підготували до друку в перекладі українською мовою нове цікаве подарункове видання «ЮРІЙ ЛИСЯНСЬКИЙ. ЩОДЕННИК СЛУЖБИ НА БРИТАНСЬКОМУ ФЛОТІ 1793-1800. ПОДОРОЖ НАВКОЛО СВІТУ НА ШЛЮПІ «НЕВА» 1803-1806.» К.: Видавництво «TravelBooks» (Серія «Великі подорожі»), 2024. В книзі 560 сторінок, майже 1300 приміток та 300 ілюстрацій. Але, на жаль, в умовах воєнного стану та збройної агресії Російської Федерації проти України, ми маємо обмежені фінансові можливості.

Ми вже мали нагоду представити наше нове видання на цьогорічному «Книжковому Арсеналі». Весь тираж нашого видання розійшовся, і надходять нові замовлення на книгу. Зараз ми готуємо додрук тиражу і плануємо презентувати його на форумі «КиївБукФест – 2024» у вересні поточного року. На жаль, наразі книга виходить за власний кошт видавців, і ми маємо можливість видати лише обмежений тираж нашого видання, що значно збільшує собівартість окремого примірника книги. Наразі ми можемо лише оплатити послуги друкарні та задовільнити попередні замовлення на книгу і попит небагатьох зацікавлених читачів. Але ми переконані, що нове видання буде дуже корисним та цікавим і широким колам в Украı̈ні. Хотілося б також поширити його по провідним бібліотекам і навчально-просвітницьким закладам Украı̈ни. А в разі збільшення тиража до 500, 1000 або більше примірників, ми могли б кошти від реалізації книги спрямувати на підтримку Збройних Сил України.

У зв’язку з цим ми просимо Вашоı̈ допомоги і запрошуємо по-можливості долучитися до нашого проєкту. Ваш посильний фінансовий внесок хоча б в частину тиражу (тобто оплата видання 20, 50, 100 або більше примірників) сприятиме його збільшенню та здешевленню кожного окремого примірника. Ми будемо дуже раді з Вами співпрацювати і готові розмістити в нашому виданні рекламну інформацію про діяльність громадської організації «Товариство «Чернігівське земляцтво» та її відділень в любій зручній для Вас формі. Крім того, Ви зможете отримати для себе презентаційний примірник нашого видання з автографами його упорядників. Додаткові умови співпраці ми готові обговорити з Вами окремо.

Докладніше про наше видання можна дізнатися тут:

Новини книжкового світу

https://travelbook.in.ua/shop/2331.html

Контакти видавництва:

Україна, м. Київ, вул. Ревуцького 29

Tel: +38 (067) 185 3076

E-mail: travelbook@i.ua

Telegram: travelbooks_ua

FB: travelbookinua

Контакти музею:

Украı̈на, м. Ніжин, вул. Богушевича, 1, 

Меморіальний будинок-музей Юрія Лисянського

Tel: +38 (096) 041 6106

E-mail: lisianskymuseum@ukr.net

lisianskymuseum.blogspot.com

FB: Urey Lisiansky Memorial Museum

З великою повагою і вдячністю за співпрацю та розуміння: 

Олександр МОРОЗОВ, упорядник видання, науковий співробітник Меморіального будинку-музею Юрія Лисянського, директор бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, член Національноı̈ спілки краєзнавців Украı̈ни

Володимир ГУРОВИЧ, видавець, засновник видавництва «TravelBooks»

Опубліковано у Анонси, оголошення, Видатні земляки, На Чернігівщині | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.