«Фільм про фільм» або як знімали п’ятий фільм з циклу «Седнів таємничий»

За 2023-2024 роки молодіжне та Чернігівське відділення Товариства «Чернігівське земляцтво» у співпраці з науковими співробітниками Чернігівського обласного історичного музею імені Василя Тарновського та краєзнавцями району і області створили та презентували вже чотири фільми з циклу «Седнів таємничий». Під час створення п’ятого фільму ми приїхали до Батурина – гетьманської столиці, оскільки підготовка відеоматеріалів потребувала проведення зйомок у самій батуринській фортеці. За доби Козаччини Батурин і Седнів були на рівних по кількості населення та існуванню оборонної споруди – фортеці.

Завідувачка філії «Садиба родини Лизогубів» Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського Тетяна Луговська та голови відділень ГО «Товариство «Чернігівське земляцтво, Чернігівського – Андрій Курданов і молодіжного – Валерій Демченко, щиро привітали генеральну директорку Національного історико-культурного заповідника «Гетьма́нська столи́ця» Тетяну Кербут, подарували седнівській коровай і книгу про Садибу Лизогубів, залишили запис у Книзі відвідувачів заповідника.

Пані Тетяна посприяла, щоб ми змогли побувати в усіх куточках фортеці та відвідати палац гетьмана Кирила Розумовського.

Шукаючі відповіді на питання щодо існування седнівської фортеці, ми одержали дуже корисні пояснення від відомого чернігівського археолога, наукового співробітника Національного історико-культурного заповідника «Гетьма́нська столи́ця» Юрія Ситого.

Батурин вражає! Дякуючи працівникам заповідника ми здійснили подорож у минуле і сьогодення гетьманської столиці.



Андрій КУРДАНОВ
Валерій ДЕМЧЕНКО

Опубліковано у На Чернігівщині, У відділенях | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.