На підсумковій зустрічі з президентом / Na závěrečném setkání s prezidentem

На запрошення президента Петра Павла всі губернатори зібралися в Празькому Граді на підсумкову зустріч.

Петро Павел подякував губернаторам за те, що вони подолали важкі часи, пов’язані з ковідною кризою та кризою біженців, за їхню хорошу роботу в цілому, а також підкреслив нашу здатність досягати згоди та працювати злагоджено незалежно від політичних приналежностей. Ми подякували йому за підтримку та миттєвий підхід і спілкування з регіонами.

Під час неформальної зустрічі я мав можливість обговорити з Петром Павлом новий фільм «Хвилі», яким він, як і я, дуже зацікавився. Не лише правдоподібним і захоплюючим трактуванням історії початку радянської окупації, а й низкою паралелей, які можуть і залишаються актуальними сьогодні. Говорили також про стан створення державного університету в нашій області, за що президент послідовно виступає на всіх форумах.
——-
Na pozvání prezidenta Petra Pavla se na Pražském hradě sjeli všichni hejtmani k rekapitulačnímu setkání.

Petr Pavel hejtmanům poděkoval za zvládnutí těžkých období spojených s covidovou a uprchlickou krizí, celkově za odvednou práci a vyzdvihl i naši schopnost domluvit se a pracovat ve shodě bez ohledu na politickou příslušnost. My jsme mu pak poděkovali za podporu a jeho bezprostřední přístup a komunikaci s regiony.

Při navazujícím neformálním setkání jsem měl možnost s Petrem Pavlem probrat nový film Vlny, který ho, stejně jako mě, velmi zaujal. Nejen uvěřitelným a do děje vtahujícím zpracováním příběhu počátku sovětské okupace, ale také řadou paralel, které mohou a někde už jsou aktuální i v dnešní době. Bavili jsme se také o aktuálním stavu vzniku veřejné vysoké školy v našem kraji, kterou prezident setrvale a na všech fórech podporuje.

Петро КУЛЬГАНЕК / Petr KULHÁNEK

Опубліковано у Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.