Про чергову ініціативу менян

Завжди приємно писати та бути дотичною до важливих подій, які відбуваються у громадах нашої Чернігівської області. Захоплююсь завзятістю та незламністю наших людей! Тож спішу поділитись із земляками ще однією важливою подією, на якій мені пощастило побувати.

Менська громада продовжує рухатися до створення безпечного і рівноправного середовища для всіх її мешканців.

Так, вчора, відбулось відкриття безпекового простору для жінок і дівчат, що стало важливим кроком у боротьбі з гендерно зумовленим насильством та забезпеченні захисту для тих, хто цього найбільше потребує.

Це не просто приміщення, а справжній острівець безпеки, де кожна жінка та дівчина матиме можливість бути почутою, отримати допомогу та поради, які допоможуть впоратися з викликами сучасного життя. Простір забезпечує доступ до психологічної підтримки, юридичних консультацій, навчальних програм та спільнот, які сприяють особистісному розвитку.

Для мешканців Менської громади це відкриття має величезне значення, бо безпечний простір стає місцем, де кожна жінка може відчувати себе захищеною і впевненою, незалежно від обставин.

Цей простір – результат спільних зусиль громади, місцевої влади та міжнародних партнерів (Corus International «Право на здоров’я» (HealthRight International) в Україні, МБФ «Українська фундація громадського здоров’я», ГО «Ліга сучасних жінок»), що свідчить про нашу єдність та рішучість у створенні кращих умов для життя кожної людини.

Завдяки таким ініціативам, не просто створюється безпечне середовище, а закладаються основи для майбутнього, де кожна жінка і дівчина зможе реалізувати свій потенціал.

На згадку про цю подію, було висаджено алею кущів калини, одне з яких посаджене моїми руками.

Дякую Юрію Стальниченку за запрошення.





Тетяна ЯСОЧКО

Опубліковано у На Чернігівщині | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.