Обрано керуючу компанію для першого індустріального парку Чернігівщини

Переможцем конкурсу з вибору керуючої компанії індустріального парку «Менський» стало місцеве підприємство — «Будівельна компанія «ВОЛМАКС». Днями депутати Менської міської ради одноголосно підтримали рекомендацію конкурсної комісії підтримати цього кандидата та ухвалили рішення укласти з ним угоду на 30 років.

ІП «Менський» офіційно включили до Реєстру індустріальних (промислових) парків більш, ніж півтора роки тому. Втім, через війну та близькість до кордону з агресором виникали труднощі з пошуком охочих очолити діяльність парку. Відсутність керуючої компанії не дозволяла залучити державне стимулювання для розбудови інфраструктури парку: облаштовувати газо- та електропостачання, очисні споруди, каналізацію тощо. А головне – залучати інвесторів.

Тому визначення компанії-управителя – це значний крок в економічному розвитку як Менської громади, так і всієї області. Наступним етапом реалізації проєкту стане укладення відповідного договору Менською міською радою із ТОВ  «Будівельна компанія «ВОЛМАКС».

Представники компанії візьмуть на себе безпосереднє управління парком та координацію всіх дій щодо пошуку інвесторів.

У планах організації – зосередитися на декількох напрямках: переробці сільськогосподарської продукції, виробництві олії та макаронних виробів, консервуванні овочів та фруктів тощо. А також створити понад пів тисячі нових робочих місць.

Нагадаємо, що індустріальний парк створений у Мені Корюківського району на земельній ділянці загальною площею 68,586 га. Його функціонування сприятиме активізації інвестиційної діяльності, підвищенню ділової активності, створенню нових робочих місць. І як наслідок — підвищенню конкурентоспроможності та соціально-економічному розвитку міста та регіону в цілому. Надалі індустріальний парк має стати точкою росту економіки та післявоєнної відбудови України.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Читати також: 

Перший індустріальний парк в Чернігівський області — зареєстровано

Опубліковано у На Чернігівщині | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.