Перевиконання бюджету направили на фінансування захищених статей

4 жовтня відбулося пленарне засідання позачергової 53 сесії Менської міської ради 8 скликання.

На початку роботи депутати вшанували хвилиною мовчання загиблих Захисників України, а також двох цивільних менян, які загинули напередодні внаслідок терористичного акту росії в селі Гірськ Сновської громади.

Серед прийнятих рішень – депутати прийняли в комунальну власність громади майно, що передала ГО «Добрі ініціативи Менщини» в рамках проєкту «Цифровий щит Менської громади». Реалізація проєкту здійснювалася за фінансової підтримки програми «U-LEAD з Європою». Передано локальну комп’ютерну мережу, маршрутизатори, операційну систему «Microsoft Windows» тощо – всього більш ніж на 700 тис. грн, а також інші засоби для кіберзахисту на більш ніж 810 тис. грн. Проєкт завершено, і майно вже використовується в роботі міської ради.

Також депутати внесли зміни до бюджету громади. Згідно з висновками Фінансового управління Менської міської ради, на 1 жовтня перевиконання дохідної частини бюджету Менської громади становить 14,1 млн грн. Ці кошти розподілили між усіма розпорядниками коштів, які зверталися до Фінансового управління, пояснила Алла Нерослик, начальник управління. Переважно це на забезпечення виплати заробітної плати з нарахуваннями в всіх установах та закладах Менської міської ради та на оплату комунальних послуг.

Також виділено кошти на програму реконструкції та ремонту автомобільних доріг, програму мобілізації, обороноздатності. Лікарні надано кошти для заміни насосної станції та на медикаменти. Більше 800 тис.грн спрямовано на фінансування робіт зі встановлення та підключення до мережі альтернативної котельні по вулиці Гімназійній у місті Мена, технічного та авторського нагляду по об’єкту «Реконструкція внутрішньої системи опалення котельні модульної».

Всього розглянуто і прийнято рішення з семи питань порядку денного. Всі вони дозволяють оперативно розв’язувати нагальні проблеми, що виникають у життєдіяльності громади у наш непростий час.




Менська міська рада

Опубліковано у На Чернігівщині | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.