Міністр оборони Нідерландів назвав єдиний спосіб захисту України

Очільник нідерландського оборонного відомства Рубен Брекельманс прибув у неділю, 6 жовтня, з неанонсованим візитом до Харкова і на власні очі побачив наслідки російських бомбардувань міста, а також зробив заяву, яку можна розцінити як заклик до союзників зняти обмеження на використання Україною західної далекобійної зброї для ударів по цілям у глибині території РФ.

На своїй сторінці у X (колишній Twitter) міністр розповів, що побачив у Харкові зруйновані квартири, відключення електрики, що навчаються у укриттях дітей, та наголосив: Україна може захиститися від цього лише одним способом – тримаючи Росію на великій відстані.

Він також повідомив на своїй сторінці в X, що перший переданий Амстердамом літак F-16 вже прибув до України. Найближчими місяцями на території України будуть всі 24 літаки, які Нідерланди обіцяли передати ЗСУ для виконання бойових завдань.

Ще минулого місяця Рубен Брекельманс заявив, що нідерландська сторона не забороняє Україні використовувати передану Амстердамом зброю, у тому числі винищувачі F-16, для ударів по цілях у глибині російської території.

Крім цього, Нідерланди виділять 400 млн євро на дрони для України. Країна працює разом з Україною над розробкою передових дронів і прискоренням виробництва успішних прототипів.

Опубліковано у Захист і підтримка України, Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.