Фінансова підтримка України та відбудова Чернігівщини

Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним Президентом Німеччини

Фінансова підтримка України та відбудова Чернігівщини: Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним Президентом Німеччини

У Берліні Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Глава Української держави подякував ФРН за європейське лідерство в кількості наданої Україні допомоги, передусім в оборонній сфері. Він наголосив, що важливо зберегти її на такому ж високому рівні й наступного року.Основна тема переговорів – безпекова ситуація в Україні та потреби на тлі постійних російських ударів по енергетичній мережі та активних бойових дій на фронті.

Під час зустрічі також обговорили розвиток регіональних партнерств, зокрема з прифронтовими областями, і домовилися продовжувати робити все для того, щоб і надалі розвивати мережу такої співпраці.

Президент Німеччини відзначив успіх його патронату над відбудовою Чернігівщини. Федеральна земля Мекленбург-Передня Померанія підтримала низку проєктів, зокрема й ініціативу першої леді Олени Зеленської щодо облаштування укриттів у закладах освіти в Чернігівській області.

Франк-Вальтер Штайнмаєр також запевнив у непохитній підтримці України й солідарності німецького народу з українцями.

Офіційне інтернет-представництво Президента України Володимира Зеленського

Опубліковано у Захист і підтримка України | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.