«Україні дипломатичній» 25 років: відбулася презентація ювілейного випуску щорічника

До відзначення знаменних подій у дипломатичній сфері держави прилучилися представники 23 іноземних посольств і 5 міжнародних організацій, ветерани дипломатичної служби, науковці з різних країн світу, представники громадськості, студентства та преси.

Модерував захід директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Валерій Копійка. Відкрили презентацію вітальними промовами ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, заступник Міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, генеральний директор ДП «ГДІП» Павло Кривонос.

Володимир Бугров привітав гостей заходу зі знаменними подіями інституту та відзначив високий рівень професіоналізму ДП «ГДІП»: «Дружба з Генеральною дирекцією з обслуговування іноземних представництв випробувана десятками років. Дирекція демонструє високий рівень гостинності до всіх, хто приїжджає представляти свої держави в нашій країні». Володимир Бугров також здійснив короткий історичний екскурс, розповівши, зокрема, про повоєнний період становлення університету та створення факультету міжнародних відносин.

Зі свого боку, Євген Перебийніс розповів про ініціативу МЗС України для залучення молоді на дипломатичну службу та наголосив на фаховій вагомості й авторитетності видань бібліотеки наукового щорічника: «За чверть століття науковий щорічник «Україна дипломатична» став неоціненною платформою, де відбуваються дискусії, зустрічаються експерти, дипломати, наші міжнародні партнери. Але також важливо, що в цьому виданні ви даєте слово й ветеранам дипломатичної служби, створюєте неоціненну хроніку української дипломатії, яка важлива нині, а надто в період російської агресії та пропаганди».

Павло Кривонос розпочав промову з привітань інституту з 80-ю річницею діяльності та подяки гостям, які прийшли поділити радість з нагоди ювілейного випуску наукового щорічника: «Нам приємно, що ми пліч-о-пліч відзначаємо і цей ювілей, і чверть століття наукового щорічника «Україна дипломатична». Цьогоріч значна частина матеріалів щорічника — це спогади випускників про інститут, і ми переконані, що ці мемуари активних учасників дипломатичного процесу вже є частиною інституційної історії України». Павло Кривонос також вшанував пам’ять ідейного натхненника та засновника фахового видання Анатолія Денисенка, котрий за життя успішно видав 20 випусків «України дипломатичної». Генеральний директор ДП «ГДІП» також подякував нашим захисникам і захисницям, котрі стоять на варті спокою українського суспільства.

З нагоди важливих подій дипломатичного життя України та на позначення потужної міжнародної підтримки нашої держави врочисті промови також виголосили представники іноземного дипломатичного корпусу, зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Мальтійського Ордену в Україні/Embassy SMOM Ukraine, дуаєн дипломатичного корпусу Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне, Надзвичайна і Повноважна Амбасадорка Посольства Аргентини Елена Летісія Мікусінскі, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Азербайджан Сеймур Гурбан огли Мардалієв, Надзвичайний і Повноважний Посол Індонезії Аріф Мухаммед Басалама та Надзвичайний і Повноважний Посол Пакістану Надір Хан.

Важливість діяльності Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та авторитетність наукового щорічника «Україна дипломатична» у вітальних словах зазначили українські посли, ветерани дипломатичної служби та науковці, зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Туреччина Василь Боднар, голова Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, Надзвичайні та Повноважні Посли Сергій Пирожков, Борис Тарасюк, Володимир Огризко, Ігор Харченко, Микола Кулініч, Олег Шамшур, кандидатка економічних наук, доцентка Вікторія Крикун та студентка другого року магістратури Анастасія Москаленко.

Після офіційних промов відбулося дипломатичне прийняття, де гості мали змогу обмінятись отриманими враженнями. А на завершення урочистостей учасники заходу традиційно отримали в подарунок фірмовий календар ГДІП і діловий щоденник, у якому зібрано важливу довідкову інформацію про дипломатичний корпус.

Медіацентр ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв»

Опубліковано у Співпраця з органами влади, Ювілеї | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.