У гонитві за щастям…

Досить цікаві співпадіння трапилися у моєму житті. Книгу Валентини Михайленко «Божевільні витівки» отримала в День жіночого щастя 18 жовтня. Сьогодні, 26 жовтня, блукаючи по Чернігову, в квітковому магазині надибала на квітку з однойменною назвою. А, їдучи додому не досить близькою дорогою з обласного центру до рідного села, осмислювала в голові слова коропської мисткині, сказані нею на презентації її нової книги: «Що таке щастя? Чи ж існує, взагалі, жіноче щастя? Чому ми, жінки, не можемо боротися за нього? Що потрібно для того, щоб воно завжди було поряд?»
І прийшла до такого висновку – кожен з нас творець свого щастя.

Сьогодні, наприклад, мій день зробили щасливим три Валентини: Валентина Михайленко – авторка роману «Божевільні витівки», Валентина Романович – моя однокурсниця та подруга, і я – Валентина – людина, яка легка на підйом.

Майже цілий день мій пройшов в Чернігові. Як же приємно було спостерігати, як прокидається чарівне місто, як тут господарює пані-осінь – художниця і фантазерка… Півдня ми провели з подругою: пройшлися стежками таємничо-романтичного Валу, зробили масу світлин біля різних цікавих локацій, особливо багатих на гарбузи, спробували навіть напій з цієї головної городньої рослини, бо сьогодні виявляється ще й гарбузове свято.

А потім поспішили на гостину до Сонцепоклонника – Чернігівського літературно.меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського на відкриття сезону «Літературних субот у Коцюбинського». А розпочала їх цьогоріч письменниця з Коропа, авторка 27 художніх та краєзнавчих збірок Валентина Михайленко.

Скільки тут зібралося знайомих і незнайомих, зате об’єднаних любов’ю до прекрасного! Багато вітальних слів, квітів… І серед них – «жіноче щастя» від мене.

Я вірю в те, що воно таки існує. Доказом цього став сьогоднішній день. Хай хоч це на один день, хоч на одну якусь мить. Та тримайте його кріпко, двома руками, прижимайте міцно до серця. І тоді жіноче щастя буде поряд…

Валентина МОВЧАН

Опубліковано у На Чернігівщині | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.