Знайшли спільну мову / Našli společnou řeč

Аргентина є домом для понад 50000 чехів і, таким чином, належить до однієї з найбільших чеських емігрантських спільнот у світі. Тому я був радий вітати сьогодні у Празькому Граді президента Аргентини Хав’єра Мілеа, з яким ми знайшли спільну мову щодо фундаментальних геополітичних і ціннісних питань, таких як російська агресія в Україні.

Аргентина є нашим близьким партнером у багатьох важливих рішеннях в ООН, і водночас цього року ми відзначатимемо сторіччя взаємних дипломатичних відносин. І я вірю, що сьогоднішня зустріч послужить їх подальшому поглибленню.
———-
Argentina je domovem pro více než 50 tisíc Čechů a patří tak k jedné z největších českých krajanských komunit na světě. Na Pražském hradě jsem i proto dnes rád přivítal argentinského prezidenta Javiera Mileie, se kterým jsme našli společnou řeč v zásadních geopolitických a hodnotových otázkách, jako například ruské agresi na Ukrajině.

Argentina je naším blízkým partnerem při mnoha důležitých rozhodnutích v OSN a zároveň letos oslavíme sté výročí vzájemných diplomatických vztahů. A věřím, že dnešní setkání poslouží k jejich dalšímu prohlubování.


Петро ПАВЕЛ / Petr PAVEL

Опубліковано у Захист і підтримка України, Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.