Добра співпраця частин колишньої югославської держави / Bashkëpunim i mirë ndërmjet pjesëve të ish-shtetit jugosllav

Сьогодні розпочав свій офіційний візит до Хорватії і мав приємність зустрітися з Комітетом внутрішньої політики та національної безпеки під головуванням Сініші Гайдаша Дончіча в парламенті Хорватії.

Я висловив вдячність за прекрасне партнерство, яке ми маємо з Хорватією, і за активну роль у невідступній підтримці Косово на постійній основі, як у процесі визнання, так і в процесі членства в різних міжнародних механізмах.

Ми обговорили безпекову ситуацію в нашій країні, особливо теракт 24 вересня, де я розкрив усі факти, що Сербія стоїть за цим нападом усіма своїми державними можливостями. Також поінформував членів Комісії про наші досягнення у боротьбі з організованою злочинністю.

Ми мали нагоду обговорити хорватську спільноту, що проживає в Республіці Косово, яка, окрім того, що є додатковою цінністю нашого суспільства, також залучена до наших інституцій для подальшого розвитку та зміцнення нашої держави.

Я подякував членам Комісії за постійну підтримку Хорватією Республіки Косово. Наша співпраця продовжуватиметься як дві союзні держави, віддані миру та стабільності на Балканах і за їх межами.
——-
Sot kam filluar vizitën zyrtare në Kroaci dhe kisha kënaqësinë që në Parlamentin kroat të takoj Komisionin për Politikë të Brendshme dhe Siguri Kombëtare të kryesuar nga Siniša Hajdaš Dončić.

Shpreha mirënjohjen për partneritetin e shkëlqyer që kemi me Kroacinë dhe për rolin aktiv në mbështetjen e pakursyer për Kosovën në vazhdimësi, si në procesin e njohjeve, antarësimeve në mekanizmat e ndryshëm ndërkombëtar.

Diskutuam për situatën e sigurisë në vendin tonë, veçanërisht për sulmin terrorist të 24 shtatorit ku shpalosa të gjitha faktet që pas këtij sulmi qëndron Serbia me të gjitha kapacitetet shtetërore të saj. Po ashtu, i njoftova anëtarët e Komisionit për të arriturat tona në luftën kundër krimit të organizuar.

Patëm mundësinë të diskutojmë edhe për komunitetin kroat që jetojnë në Republikën e Kosovës të cilët përveç që janë vlerë e shtuar e shoqërisë sonë, angazhohen edhe në institucionet tona për ngritjen e forcimin e mëtutjeshëm të shtetit tonë.

I falënderova anëtarët e Komisionit për mbështetjen e vazhdueshme të Kroacisë për Republikën e Kosovës. Bashkëpunimi ynë do të vazhdojë edhe më tutje si dy shtete aleate që angazhohemi për paqe dhe stabilitet në Ballkan dhe më gjerë.


Джелал Свечла / Xhelal Sveçla

Опубліковано у Новини земляцьких об'єднань за кордоном. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.