Македонці написали статті до Вікіпедії про Чернігів (відео)

Чернігівські студенти замість колоквіумів пишуть статті до Вікіпедії. Отримують за це оцінки, а якщо пощастить, і цінні подарунки. Днями кращих авторів-вікіпедистів привітали і нагородили. Це учасники флешмобу, який проводили наприкінці січня до 12-річчя української Вікіпедії та 15-річчя, як з’явилася найбільша електронна енциклопедія в світі. Авторами стали і студенти, і викладачі, і просто поціновувачі енциклопедії.

Під час флешмобу написали майже 50 статей, 30 з них досвідчені вікіпедисти визнали достойними розміщення в Інтернеті.

«Тематика статей, якщо до цього ми писали переважно на історичну тематику, то багато людей долучилося, інтереси різні, навіть писали про рослини, про якісь медичні засоби, препарати, писали дуже багато по персоналіям статей, про печери писали чернігівські, про пам’ятки архітектури, і навіть є стаття «Цвинтарі Чернігова», – каже голова Вікістудії з історичних дисциплін Віра Казимір.

Роботи 4 учасників визнали кращими. Вони відповідають формату енциклопедичних статей. Тематику кожен обирав за своїм смаком. Одна з переможець Ольга Дарда цікавиться темою захисту прав людини, тож і статті писала відповідні.

Учасники за певний проміжок часу мали написати якомога більше статей до своєї версії енциклопедії, в нашому випадку – української. Загалом за кількістю статей українці у цьому флешмобі увійшли в першу 5-ку вікіпедистів світу. А минулого року взагалі були першими.

Микола Приходько, офіційний представник ГО «Вікімедія Україна» в Чернігові:

Коли ми перший раз проводили подібний захід «Вікі флешмоб», то написали 1000 статей, і українці в той день зайняли перше місце в світі за кількістю написаних статей. Цей раз ми написали близько 1100, тобто ми навіть перевершили той результат.

До святкування 12-річчя української Вікіпедії у Чернігові приєдналися і вікіпедисти з Австрії, Швейцарії та Македонії. Написали кілька статей саме про Чернігів.

«Тепер македонською мовою з’явилися статі про Чернігів у македонській Вікіпедії, що надзвичайно приємно. Про Чернігівський національний педагогічний університет є стаття македонською мовою і про Катерининську церкву також створено статтю», – каже Віра Казимір.

А під час нагородження привітали переможців за допомогою відеозв’язку.

Метою організаторів є залучення якомога більше числа людей до написання статей. Особливо професійних музейників, викладачів, бібліотекарів. А колеги з Македонії навіть запропонували в якості заохочення, проведення спільних віке-експедицій.

З наступного тижня оголошується початок нового підготовчого вишколу. Початківців-вікіпедистів готуватимуть в бібліотеці ім. Короленка. Більше 40 охочих стати авторами електронної енциклопедії вже записалися на навчання.

Джерело: http://www.gorod.cn.ua/news/foto-i-video/70384-vikipediska-druzhba-makedonci-napisali-statti-pro-chernigiv-video.html

Опубліковано у На Чернігівщині. Додати до закладок постійне посилання.

1 коментар до Македонці написали статті до Вікіпедії про Чернігів (відео)

  1. Ковтун Сергій Іванович коментує:

    Молодці, пишаюся – це наше майбутнє.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.